Langsung ke konten utama

Cara Menunjukkan Perasaan Cinta


Hasil gambar untuk jatuh cinta

1. Duduk berhampiran anda

Sekiranya seseorang jatuh cinta, dia akan memilih duduk di hadapan orang yang dia suka. Tidak peduli berapa banyak bangku atau berapa banyak kawan yang berdekatan, orang yang jatuh cinta akan tetap memilih untuk duduk di dekat anda.

"Mengurangkan jarak antara anda dan orang lain adalah cara yang berkuasa untuk tubuh kita menghantar mesej cinta," kata Jamie Comstock, seorang profesor komunikasi di Universiti Butler di Indianapolis.

Seseorang yang mencintai tidak dapat menahan keinginan untuk menjadi dekat dengan objek kasih sayang. Apabila tertarik kepada seseorang, anda akan cuba sebanyak yang mungkin berhampiran dengannya.
Ikuti sikap anda

2 Bahasa Tubuh Ia Berarti Wanita Suka Anda

Apabila seseorang tidak sengaja mengikuti tabiat anda, ia boleh menjadi tanda dia mempunyai perasaan. Ahli antropologi merujuk kepada ini sebagai isopraxisme yang bermaksud secara tidak sedar tidak dapat menahan diri semasa jatuh cinta.

"Apabila anda secara sedar mengikuti cara dia memegang cawan, ketawa atau melakukan jenaka seperti dirinya sendiri, itu tanda yang kuat bahawa anda sedang jatuh cinta," kata ahli antropologi David Givens.

"Semakin banyak anda melihat, semakin anda saling suka, ia menguatkan ikatan anda," kata Givens.


3. Suara yang lebih lembut daripada biasa

Apabila seseorang jatuh cinta, ada dua perkara yang akan dia lakukan ketika bercakap dengannya. Pertama, dia akan menaikkan suara yang lebih tinggi dan lebih pendek. Ini dilakukan untuk menyembunyikan perasaannya. Sebaliknya, terdapat juga orang yang tidak dapat menahan perasaannya dan berkata dengan suara lembut kepada pasangannya.

"Nada suara sangat penting dan boleh mendedahkan banyak perkara, kita dapat mendengar cara penyampaian secara berasingan dengan cara memproses kandungan perbualan itu sendiri. Nada suara melibatkan emosi seperti cinta, benci dan kemarahan kepada orang lain.

Komentar